Uw gebruikte machines zijn geld waard!

De kracht van de oplossing zit ‘m in de eenvoud: je verkoopt je machine(s) aan PG Lease en leaset deze vervolgens terug. Zo maak je werkkapitaal vrij voor groei.

Deze oplossing vereist dat PG Lease alles moet weten jouw materieel: van hoe snel iets slijt tot hoe groot de vraag ernaar is in de markt van gebruikt equipment. Daarom werken wij met specialisten die uit de industrie komen. Die kennis is cruciaal, want zo waarderen wij jouw materieel op dagwaarde. Voor deze waarde kopen wij jouw machines en met de verkoopopbrengst kun jij andere investeringen doen. De opbrengst wordt omgezet in een lease voor een bepaalde periode en maandelijkse leasetermijn. Zo werkt sale & lease back.

Wat is sale & lease back?

Sale & lease back is een leasevorm waarmee je geld vrij maakt wat je eigenlijk al hebt, maar wat ‘vast’ zit in jouw machines. Met sale & lease back maak je dit geld vrij door het te verkopen aan de leasemaatschappij en terug te leasen. Zo blijven de machines dienstbaar in je onderneming. Het leuke aan sale & lease back is: je hebt eigenlijk meer in huis dan je denkt! De verkoopopbrengst betaal je aan PG Lease terug met een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode. Aan het einde van die periode zijn de machines weer jouw eigendom.

Waarom kiezen voor sale & lease back?

Eigenlijk maak je gebruik van de financiële kracht van je onderneming. Veel ondernemers hebben overwaarde in materieel vloot. Deze overwaarde maakt PG Lease vrij in geld voor onder andere:

 • Het financieren van een bedrijfsovername
 • Werkkapitaal voor groei, want er zit meer geld in je debiteuren en voorraad
 • Eigen vermogen beschikbaar maken voor een dividenduitkering
 • Aflossing van kredietlijnen bij de bank
 • Investeringen in nieuwe machines of IT systemen
 • Aanbetalingen aan leveranciers

Is de dagwaarde van jouw vloot aanzienlijk hoger dan de onderliggende restant financiering of is de vloot helemaal financieringsvrij? Dan kun je de vloot of het financieringsvrije deel toerekenen aan een sale & lease back. Als de bank of een andere leverancier een pand- of eigendomsrecht op de machines heeft, moeten deze partijen een vrijgave van deze rechten geven. Bij PG Lease denken we graag met je mee over de mogelijkheden.

Hoe werkt het aanvragen van sale & lease back?

Bij sale & lease back staat het materieel van jouw onderneming centraal. Om een aanvraag te doen hebben wij allereerst een materieellijst nodig. Hierop staat per machine de volgende informatie:

 • Soort machine
 • Het merk en type
 • Bouwjaar van de machine
 • De draaiuren of de kilometerstand
 • Eventuele waardeverhogende specificaties
 • Foto’s van het materieel: de voorkant, achterkant, zijkanten, een foto van de cabine, kilometerstand en het chassis-, kenteken- of serienummer
 • De door jou vastgestelde dagwaarde en onderliggende restant financieringssom

Nadat we deze lijst hebben bekeken, beoordelen we of de maandtermijn betaalbaar is voor jouw onderneming. Hiervoor hebben we jaarcijfers, jouw identificatie en een juridisch organogram van jouw onderneming nodig. Daarna plannen we een afspraak in om een inspectie uit te voeren op jouw materieel door onze eigen taxateurs. Op basis van de uitkomst brengen we een offerte uit.

Ben ik nog eigenaar van mijn machines met sale & lease back?

In principe verstrekt PG Lease alle sale & lease back oplossingen in een financial lease. In sommige gevallen is een operational lease ook bespreekbaar. Hieronder leggen we uit wat dit doet met het eigendom van jouw machines:

Sale & financial lease back

Financial lease is de meest voorkomende leasevorm bij zwaar materieel. Bij deze leasevorm ben jij als ondernemer de economische eigenaar van het materieel en is PG Lease de juridisch eigenaar.

Wanneer aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom wordt betaald, wordt het juridisch eigendom weer aan jou overgedragen. Als wij jouw machines van je kopen voor de sale & lease back, blijf jij dus altijd economisch eigenaar. De machine staat dus ook op de balans van jouw bedrijf en je schrijft hierop af. Ook onderhoud en verzekering regel je zelf.

Sale & operational lease back

Operationele lease lijkt veel op huren. Beequip koopt jouw materieel en vervolgens huur je het van ons terug.

Het materieel staat niet op jouw balans en PG Lease is dus zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar van de machines. Je neemt dus in principe afscheid van jouw materieel, althans qua eigendom. In de sale & lease back blijf je het materieel wel gebruiken gedurende de looptijd van de lease.

Wat zijn de voorwaarden voor sale & lease back?

De minimale omvang van een sale & lease back transactie is bij PG Lease 50.000 euro. Daarnaast moet het materieel bij PG Lease passen. Wij bieden leaseoplossingen aan voor verschillende materieelklassen.